Lessen
Video

Spoedcursus Zelfcompassie

4 Lessen Intermediate

Over deze cursus

In deze laatste video vertel ik je hoe je zelfcompassie kunt gebruiken in twee specifieke situaties:

1.) Als je ontevreden bent over jouw lijf, of met bepaalde lichaamsdelen.

2.) Als je merkt dat je nog steeds graag zou willen afvallen, ook al weet je dat deze wens je niet helpt in het creëren van een ontspannen relatie met eten en jouw lijf.

Onderzoek laat zien dat zelfcompassie een krachtige tool is, in het omgaan met ontevredenheid over jouw lichaam. Het helpt je om jouw gevoel van zelfwaarde minder te laten afhangen van jouw uiterlijk, en onszelf te leren accepteren zoals we zijn.

Zodra jij jezelf lief en respectvol leert toe te spreken, leer je dat je zoveel meer bent dan jouw lijf.Je leert jouw lichaam te accepteren voor wat het allemaal voor je doet en betekent.

Gebruik hierbij weer de 3 elementen van zelfcompassie:

3.)  Mindfulness : dit staat voor aandacht voor het hier en nu en jouw gedachten over jouw lijf. Jezelf toestemming geven om te denken en te voelen wat je voelt.

2. ) Liefdevolle vriendelijkheid : Jezelf toespreken op een begripvolle manier, zonder te oordelen of jezelf de schuld te geven. 

3.) M enselijkheid:   Stel jezelf gerust met het idee dat je niet de enige bent op de wereld die bepaalde emoties ervaart of die ontevreden is over haar lijf. Benadruk dat je menselijk bent en niet gemaakt bent om mooi te zijn.

Wil je meer nog leren over zelfcompassie? Dan kan ik je het werkboek " The Mindful Selfcompassion Workbook " van Kristin Neff aanraden.

Laat de informatie eens bezinken en kijk hoe je er de komende dagen al wat mee kan oefenen. In de challenge week ga ik verder met het thema zelfacceptatie en ga ik je weer uitgebreid in actie zetten!

Learn more

De structuur van deze cursus

Alleen voor ingelogde gebruikers

Introductie

Alleen voor ingelogde gebruikers

Video 2: de 3 elementen

Alleen voor ingelogde gebruikers

Video 3: Weerstand

Alleen voor ingelogde gebruikers

Video 4: Zelfcompassie en jouw lijf

Pen